Urządzenia i Akcesoria
Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
60 g orzechów włoskich, łuskanych
-
30 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 - 40 g mięty, świeżej
-
250 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
20 g oliwy z oliwek
-
100 g kaszy bulgur
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
350 g pomidorów pokrojonych w ok. 1 cm kostkę
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
4 łyżki pestek granatu do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
600.3 mg
Białko
7 g
Kalorie
1116 kJ /
266.7 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
29.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Sycylijska caponata
30 min
Tabbouleh z bobem
50 min
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2 godz.
Dip z karczochów i tofu
5 min
Sałatka z kalafiorem romanesco, gruszką i serem roquefort
25 min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 godz. 15 min
Azjatyckie spring rolls
1 godz. 20 min
Sałatka tabbouleh
1 godz. 40 min
Guacamole z gruszką i orzechami nerkowca
10 min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 min